Dora 3 er en formidler og kompetanseportal for kunstnere innen musikk, litteratur og visuell kunst.

Cordovas (US) @moskus (utsolgt)

KJØP BILLETTER HER:

Det finnes folk som seriøst hevder at Cordovas er verdens beste band. Og det er ikke umulig at de faktisk har rett. Hver gang man opplever Cordovas, begistres man over den rastløse energien, samhandlingene, et sterkt kollektiv og store personligheter. Med den nye, sterke platen «That Santa Fe Channel» i bagasjen, kommer Cordovas tilbake til Skandinavia i mars 2019, etterlengtet av mange.

Man tar en del Laurel Canyon – LA 1969, en del The Band – Woodstock i 1970 og noen deler Grateful Dead – San Francisco i 1971. Dette er rockehistoriens mest magiske oppskrift som tusenvis av band har prøvd å lage sin egen suppe av. Få har klart å få til noe som er som er så smakfult som originalene. Inntil nå. Cordovas viser med sin tilsynelatende ubegrensede musikalitet og med 100 % feeling, at de er sendt for å forvalte og utvikle Americana-musikkens kanskje edelste og fineste arv.

Med harmonier man ikke hørt siden 70-tallet ga “prosjektet” Cordovas ut en plate I 2012 som veldig få fikk høre. De trykte opp 1000 eks av albumet, og disse ble utsolgt på deres første turné. Tilbake stod nyforelskede fans, som med sorg forstod at favorittbandet deres egentlig ikke finnes, og at det sansynligvis aldri vil bli et band man kan oppleve og følge.

Det utsolgte debutalbumeet ble utgitt igjen i 2017 i Europa. Presse og publikum jublet, og siden da har Cordovas kjørt på! Cordovas er en velsmurt maskineri som har funnet en fantastisk balanse mellom presisjon og vanvidd. I 2018 fikk Cordovas platekontrakt med det anerkjente selskapet ATO med albumet «That Santa Fe Channel». Mange nye dører ble åpnet for bandet, spesielt i USA. Med andre ord; Cordovas er et band på vei opp, og kommer nå tilbake til Europa og Skandinavia for å møte nye og gamle venner.