Dora 3 er en formidler og kompetanseportal for kunstnere innen musikk, litteratur og visuell kunst.

Stina Stjern @moskus

KJØP BILLETTER HER:

Stina Stjern debuterte i 2009 med den så smått legendariske syvtommeren,”The Horizon”, hvor de første hundre vinylene hadde hjemmestrikkede platecover. Omslagene ble strikket på dugnad av håndarbeidsentusiaster i hjembyen Namsos mens Stina selv skrev musikk i Brooklyn, NYC. Da hun kom hjem hadde hun materiale til sitt første album og en pappeske full av strikkede plateomslag med unikt design.
I 2011 kom debutalbumet,”Days like Waves”, ut. Albumet kan sies å være en musikalsk selvransakelse i dagboksform. Det handler om sterk lengsel etter noe du ikke vet hva er og de famlende forsøkene på å finne nettopp dette. ”Her entire new album Days Like Waves is a lesson on how to write great pop music” , skrev indierockreviews.com den gangen.
I 2018 slippes albumet ”Kap Herschell”, en musikalsk dialog mellom storbyjenta og historiene om da hennes morfar som ung reiste til Nordøst Grønland for å arbeide som fangstmann. Grunnsporene på Kap Herschell ble innspilt i Bloody Hair, Tim Gane (Stereolab) sitt studio i Berlin, sammen med tekniker Jeffrey Fisher. Opptakene ble deretter videre behandlet og arbeidet med av produsent Kyrre Laastad i Chrome Mahogany i Trondheim. Her ble disse opptakene tatt ifra hverandre, spilt inn på gamle kassetter, kjørt gjennom synther og tatt opp på nytt. Resultatet har blitt en plate som befinner seg et sted mellom 90-talls lofi, shoegaze og moderne psykedelisk popmusikk.
I 2015 var Stina Stjern aktuell med et bestillingsoppdrag fra Jazzfest i Trondheim hvor hun arrangerte 7 låter av Motorpsycho for 12 musikere i NTNU Jazzensemble. Prosjektet Stina Stjern vs. Motorpsycho er innspilt og planlegges

Kap Herschell er en musikalsk dialog mellom storbyjenta og historiene om da hennes morfar som ung reiste til Nordøst Grønland for å arbeide som fangstmann.
Grunnsporene på Kap Herschell ble innspilt i Bloody Hair, Tim Gane (Stereolab) sitt studio i Berlin, sammen med tekniker Jeffrey Fisher. Opptakene ble deretter videre behandlet og arbeidet med av produsent Kyrre Laastad (Snøskred, Jenny Hval) i Chrome Mahogany i Trondheim. Her ble disse opptakene tatt ifra hverandre, spilt inn på gamle kassetter, kjørt gjennom synther og tatt opp på nytt. Resultatet har blitt en plate som befinner seg et sted mellom 90-talls lofi, shoegaze og moderne psykedelisk popmusikk. Når Stina selv skal beskrive albumet sier hun at man skal ”se for seg en tegning hvor det er blitt fargelagt med sterke farger utenfor strekene”.

Musikerne som har hjulpet til med denne fargeleggingen er tidligere nevnte Kyrre Laastad(Jenny Hval/Snøskred)- trommer, Lars Ove Fossheim (Broen/Snøskred/Skadedyr) – gitar og Ola Høyer (Moon Relay/Cortex/The Heat Death) – bass.

I løpet av de siste årene har Stina Stjern vært å se på scenen med artister som Susanna Wallumrød med hennes Susanna & the Brotherhood of Our Lady og Thea & The Wild.
På Moskus får du musikken presentert i duoformat:

Stina Stjern- Vokal/Synth/Gitar
Kyrre Laastad- Gitar/Synth

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.