Dora 3 er en formidler og kompetanseportal for kunstnere innen musikk, litteratur og visuell kunst.

Stina Stjern @moskus

KJØP BILLETTER HER:

Stina Stjern debuterte i 2009 med den så smått legendariske syvtommeren,”The Horizon”, hvor de første hundre vinylene hadde hjemmestrikkede platecover. Omslagene ble strikket på dugnad av håndarbeidsentusiaster i hjembyen Namsos mens Stina selv skrev musikk i Brooklyn, NYC. Da hun kom hjem hadde hun materiale til sitt første album og en pappeske full av strikkede plateomslag med unikt design.
I 2011 kom debutalbumet,”Days like Waves”, ut. Albumet kan sies å være en musikalsk selvransakelse i dagboksform. Det handler om sterk lengsel etter noe du ikke vet hva er og de famlende forsøkene på å finne nettopp dette. ”Her entire new album Days Like Waves is a lesson on how to write great pop music” , skrev indierockreviews.com den gangen.
I 2018 slippes albumet ”Kap Herschell”, en musikalsk dialog mellom storbyjenta og historiene om da hennes morfar som ung reiste til Nordøst Grønland for å arbeide som fangstmann. Grunnsporene på Kap Herschell ble innspilt i Bloody Hair, Tim Gane (Stereolab) sitt studio i Berlin, sammen med tekniker Jeffrey Fisher. Opptakene ble deretter videre behandlet og arbeidet med av produsent Kyrre Laastad i Chrome Mahogany i Trondheim. Her ble disse opptakene tatt ifra hverandre, spilt inn på gamle kassetter, kjørt gjennom synther og tatt opp på nytt. Resultatet har blitt en plate som befinner seg et sted mellom 90-talls lofi, shoegaze og moderne psykedelisk popmusikk.
I 2015 var Stina Stjern aktuell med et bestillingsoppdrag fra Jazzfest i Trondheim hvor hun arrangerte 7 låter av Motorpsycho for 12 musikere i NTNU Jazzensemble. Prosjektet Stina Stjern vs. Motorpsycho er innspilt og planlegges

Kap Herschell er en musikalsk dialog mellom storbyjenta og historiene om da hennes morfar som ung reiste til Nordøst Grønland for å arbeide som fangstmann.
Grunnsporene på Kap Herschell ble innspilt i Bloody Hair, Tim Gane (Stereolab) sitt studio i Berlin, sammen med tekniker Jeffrey Fisher. Opptakene ble deretter videre behandlet og arbeidet med av produsent Kyrre Laastad (Snøskred, Jenny Hval) i Chrome Mahogany i Trondheim. Her ble disse opptakene tatt ifra hverandre, spilt inn på gamle kassetter, kjørt gjennom synther og tatt opp på nytt. Resultatet har blitt en plate som befinner seg et sted mellom 90-talls lofi, shoegaze og moderne psykedelisk popmusikk. Når Stina selv skal beskrive albumet sier hun at man skal ”se for seg en tegning hvor det er blitt fargelagt med sterke farger utenfor strekene”.

Musikerne som har hjulpet til med denne fargeleggingen er tidligere nevnte Kyrre Laastad(Jenny Hval/Snøskred)- trommer, Lars Ove Fossheim (Broen/Snøskred/Skadedyr) – gitar og Ola Høyer (Moon Relay/Cortex/The Heat Death) – bass.

I løpet av de siste årene har Stina Stjern vært å se på scenen med artister som Susanna Wallumrød med hennes Susanna & the Brotherhood of Our Lady og Thea & The Wild.
På Moskus får du musikken presentert i duoformat:

Stina Stjern- Vokal/Synth/Gitar
Kyrre Laastad- Gitar/Synth