Dora 3 er en formidler og kompetanseportal for kunstnere innen musikk, litteratur og visuell kunst.

The Late Great @moskus

KJØP BILLETTER HER:

The Late Great albumdebuterte med det kritikerroste ‘Songs From The 21st Century’ i 2016. Albumet ble tatt i godt imot av både presse og publikum. Med heftig turnering og to festivalsomre på baken er nå Tor Thomassens prosjekt klar med oppfølgeren. Thomassen har hatt med seg samme gjeng og spilt inn fullengderen ‘Temporary Love Songs’ i Kysten Studio i Tromsø.

Her er vokalist og låtskriver Tor Thomassen sine egne ord om albumet som slippes 8. februar 2019:

Jeg har skrevet noen nye låter og spilt de inn med mitt herlige band. Denne gang er det historier om øyeblikkene som får tiden til å stå stille.

Åpningslåta ‘Sundown Surrender‘ handler om oppveksten i Tromsø. Om endeløse netter, rotløshet og valgene vi må ta i de store overgangene i livet. Om hvordan hjertet kan bedra deg, eller motsatt.

Men dette er ikke et nostalgisk tilbakeblikk. Livet er her og nå. ‘Another Trap’ har jeg skrevet til min sønn. Om hvordan vi alle må gå i våre egne feller og lære selv.

‘Cherry On Top’ er historien om å kaste bort tiden. Om å løpe fra det man har i stedet for å være tøff nok til å deale med trøbbel. «So why do we keep running, like the world is about to end / Pretty, pretty please put a cherry on top, of your misery again / Why do we keep running, you know I wanna be your man / When noone calls the bluff, are you hip enough to understand?»

‘All You Got’ kom til etter at min datter kom til meg da hjertet hennes var knust. «Be a wildflower on an open field / Cross the ocean child / Follow your dream / All you got is one little heart, don’t go waste it don’t go waste it from the start»

Jeg prøver å skildre usikkerheten om morgendagen i den småsurrealistiske ‘You Can Have Your Cake & Swallow The Moon’: «This time tomorrow what will we see? / The devil on our doorstep or the fields of green.»

Jeg vet ikke om ‘Temporary Love Songs’ handler om midlertidig kjærlighet. Jeg tror ikke det. Er den midlertidige kjærligheten like sterk som den evige? Og hva er evig om ikke akkurat et midlertidig øyeblikk som stopper all tid?

Noen sitater fra forrige runde:
«De to åpningskuttene, «A Young Lover Dream» og «Seven Bright Seas», er som å score på de to første angrepa i EM-finalen.» -Tom Skjeklesæther, Klassekampen

«Et mektig driv bølger gjennom plata, med Thomassens røst som en dyp understrøm i de storfelte låtene.» – Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Oppsiktsvekkende bra. Dette skal bli djevelsk gøy å følge med videre. En strøken femmer.» – Egon Holstad, iTromsø, terningkast 5

«Ti låter som hver for seg står fjellstøtt, og som sammen har blitt til et heidundrende solid debutalbum; et av landets beste band.» – The Wilhelmsens, terningkast 6

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.