Dora 3 er en formidler og kompetanseportal for kunstnere innen musikk, litteratur og visuell kunst.

Mona Grudt

Mona Grudt ble kåret til Miss Universe i 1990, en tittel som bragte henne verden rundt, og som ga henne spennende jobber som deltagelse på bl.a. Late Night med David Letterman, turné med Bob Hope, og gjesteroller i Star Trek og Santa Barbara. Senere bodde Mona 6 år i Los Angeles, hvor hun bla tok timer på The Acting Center, og jobbet med store TV reklamer og modelloppdrag.

Våren og høsten 2014 gjorde hun rollen som Maria Magdalena i konsertversjonen av musikalen Jesus Christ Superstar, sammen med bla Stephen Brandt Hansen, Børge Pedersen og Are Hembre.

I 10 år var hun fast programleder sammen med tidligere ordfører Marvin Wiseth, ledet store arrangementer og konserter for Sparebank1smn. De to blir ofte booket som toastmastere, og har fått mange flotte tilbakemeldinger for sin gode kjemi sammen på scenen.

Hun har jobbet som programleder på flere direktesendinger på ulike TV kanaler, blant annet Frøken Norge kåringen 6 år på rad, Norway´s Next Top Model, Miss Texas, Nyttårskonserten og gameshowet Fullt Hus hvor det ble lagd 140 programmer.

Mona har jobbet som redaktør av et bryllupsmagasin i 18 år, og har i den forbindelse blitt hele Norges bryllupsekspert. Hun har en egen bryllupsmesse på Grand Hotell hvert år, og jobber i tillegg for mange andre Bryllups- og motevisninger som konferansier. Har også designet brudekjole. Hun er sertifisert vigsler for Human-Etisk Forbund.

Hun jobber i dag som programleder, sanger, konferansier og møteleder, og fronter flere større kampanjer, bl.a. Garnier fra Lóreal. Er medeier i klesmerket Be Embraced, som er designet i Trondheim.

Mona er aktuell med foredraget «Mot alle odds», hvor hun viser og forteller om den unike reisen hun gjorde som 19 åring hvor hun gikk fra en anonym tilværelse til å havne i hele verdenspressens søkelys. Hvordan taklet hun det?

Foto: Lasse Berre

Artistside Kontakt for booking